Candy Cane Martini

Candy Cane Martini: słodka i różowa pokusa, które wygląda tak ładnie, że nie można się jej oprzeć: Candy Cane Martini jest prawdziwą atrakcją i sprawdzi się jako kolorowy koktajl lub słodki deser w okresie świątecznym. W Ameryce kolorowe laski cukrowe mają nawet swój własny dzień: 26 grudnia. Wykorzystaj to i wypróbuj nasz przepis!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
120 ml wódki waniliowej alternatywnie wódki miętowej lub zwykłej
120 ml Créme de cacao w kolorze białym
30 ml śmietany
2 świąteczne laski cukrowe
kostki lodu
Przybory
Shaker do koktajli
Kieliszki do martini

Informacje żywieniowe

320 Kalorie
33 g Węglowodany
8 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie kieliszków

Laski cukrowe rozbij na kawałki za pomocą młotka w woreczku do zamrażania. Zwilż kieliszki do martini i udekoruj brzegi kawałkami lasek cukrowych.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie koktajlu

Wszystkie pozostałe składniki dodaj do shakera, wstrząsaj przez 30 sekund i przecedź do przygotowanych szklanek.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF