Crostini z łososiem

Crostini z łososiem jako wyrafinowana przystawka lub dodatek do świątecznego menu. Te małe przyciągacze wzroku to naprawdę coś, na co warto zwrócić uwagę! Są przy tym takie proste: bagietka z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem, ogórkiem i kąskiem mango. To co ją wyróżnia to mały kształt jodły z gwiazdkami, który wykonujemy bardzo łatwo i szybko. Pokazujemy jak to się robi!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 mała bagietka
150 g serka śmietankowego
200 g łososia wędzonego
1 ogórek
1 mango
1 ząbek czosnku
2łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Przybory
12 Wykałaczka
1 małe gwiazdki do wycinania ciasteczek opcjonalnie

Informacje żywieniowe

101 Kalorie
12 g Węglowodany
3 g Tłuszcze
6 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Bagietkę pokrój na 12 kromek o grubości ok. 2 cm. Obierz czosnek. Usuń pestkę, pokrój mango w plastry i wytnij 12 małych gwiazdek (ewentualnie wytnij ostrym nożem). Ogórka umyj i pokrój w drobne plasterki.
Oznacz jako zakończone
2.

Bagietka na chrupko

Kromki bagietki smaż na patelni na średnim ogniu z oliwą z oliwek na złoty kolor z obu stron, a następnie natrzyj czosnkiem.
Oznacz jako zakończone
3.

Crostini z łososiem

Kromki bagietki posmaruj serkiem śmietankowym, dopraw solą i pieprzem, a na wierzchu ułóż plasterek wędzonego łososia. Nadziewaj na wykałaczkę po plasterku ogórka w stopniowo coraz szersze paski od lewej do prawej, aby utworzyć choinkę. Na wierzchu umieść gwiazdkę i wetknij w kromkę bagietki. Powtórz to z pozostałymi kromkami bagietki.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF