Frappuccino

Frappuccino to idealne połączenie dla wielbicieli kawy i łasuchów. Bo tutaj świeżo parzona kawa spotyka się z mlekiem, bitą śmietaną i słodkimi dekoracjami takimi jak pianki i sos czekoladowy. Czy to ci odpowiada? W takim razie polecamy wypróbować nasz przepis, aby przekonać się, że ten przysmak można łatwo przygotować w domu – i to o wiele taniej niż w kawiarni za rogiem. Miłej zabawy podczas próbowania!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
150 ml kawy
100 ml mleka
50 ml śmietanki
1łyżeczka cukru
5łyżek skondensowanego słodzonego mleka (dojarz)
10 g minipianek opcjonalnie
1 ciastko czekoladowe opcjonalnie
1łyżka sosu czekoladowego opcjonalnie

Informacje żywieniowe

370 Kalorie
25 g Węglowodany
24 g Tłuszcze
8 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

zaparz świeżą kawę i odstaw do lekkiego schłodzenia. Śmietanę ubij z cukrem na sztywną pianę.
Oznacz jako zakończone
2.

Frappuccino

wlej kawę i mleko do szklanki. Dodaj słodzone mleko skondensowane, tak, aby osiadło na dnie. Udekoruj napój bitą śmietaną, a następnie według uznania udekoruj ciasteczkami, minipiankami i sosem czekoladowym.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF