Halloweenowy poncz

Halloweenowy poncz był absolutnym hitem na naszej ostatniej upiornej imprezie! Pyszny poncz z winem musującym, winem i dynią nie tylko wygląda naprawdę dobrze, ale także smakuje i naprawdę rozkręca imprezę! Jeśli wolisz, aby poncz na Halloween nie zawierał alkoholu, możesz zastąpić napoje alkoholowe wodą gazowaną i odrobiną soku z passiflory. Po prostu wypróbuj to!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
140 g dyni Hokkaido
700 ml białego wina
700 ml wina musującego
3łyżki cukru
1 cytryna
3 owoce passiflory
Przybory
1 duże naczynie

Informacje żywieniowe

219 Kalorie
16 g Węglowodany
0 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Z dyni usunąć pestki i włókna, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do dużego naczynia. Pokroić cytrynę w cienkie plasterki i dodać. Wydrążyć passiflorę łyżeczką i dodać. Posypać cukrem i wymieszać.
Oznacz jako zakończone
2.

Wlać poncz

Wlać białe wino i schłodzić poncz przez co najmniej 3 godziny.
Oznacz jako zakończone
3.

Podawać

Przed podaniem wlać wino musujące, zamieszać i podać w kieliszkach.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF