Knedle serowe z frytownicy na gorące powietrze

Knedle serowe z frytownicy na gorące powietrze to prosty i pyszny deser. Zwłaszcza, że podajemy je ze świeżymi jagodami i przygotowujemy w naszej frytownicy na gorące powietrze VitAir z wkładem do gotowania na parze. Praktyczny wkład zapewnia delikatne i równomierne ugotowanie knedli na parze. To prawdziwa gratka. Masz ochotę wypróbować ten przepis? W takim razie wykorzystaj w pełni akcesoria do frytownicy i wypróbuj je!

Brak recenzji

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
350 g chudego twarogu
250 g chleba tostowego
80 g cukru
1opakowanie cukru wanilinowego
2 żółtka
1 jajko
200 g świeżych jagód do wyboru
1łyżka Grand Marnier opcjonalnie
Przybory
1 Frytownica z wkładem do gotowania na parze
1 Robot kuchenny opcjonalnie

Informacje żywieniowe

177 Kalorie
20 g Węglowodany
8 g Tłuszcze
6 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie jagód

Jagody umyj, osącz i wymieszaj z Grand Manier. Odstaw na bok.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie knedli serowych

Odetnij skórkę z tostów i pokrój chleb w kostkę. Ubij do spienienia masło, cukier wanilinowy i cukier. Wymieszaj z żółtkami i jajkiem, następnie dodaj twaróg. Na koniec dodaj kostki tostowe i dobrze wymieszaj. Wyrób z ciasta 12 równej wielkości kulek.
Oznacz jako zakończone
3.

Gotowanie na parze knedli serowych

Do frytownicy na gorące powietrze VitAir wlej wodę, aż dno będzie przykryte, włóż odwrotnie ruszt do grillowania i umieść na nim wkładkę do gotowania na parze. Ułóż sześć knedli serowych na wkładce i gotuj przez 15 minut na parze w temperaturze 100°C. Powtórzyć te czynności z pozostałymi knedlami. Knedle serowe podawaj z jagodami.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jedna porcja odpowiada jednemu knedlowi serowemu.
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.

Dodaj komentarz