Halloweenowy deser w szklance

Halloweenowy deser w szklance jest szybki do wykonania, wygląda świetnie i sprawi, że Twoi goście będą patrzeć na Ciebie z podziwem! Kryje się za nim pyszny przepis na puszyste orzechowe brownie, krem dyniowy z mascarpone i pianki, które służą jako oczy. Wypróbuj nasz pyszny przepis i zaskocz swoich gości kreatywnym deserem o tematyce Halloween.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
4porcje brownie orzechowego alternatywnie zwykłe brownie
200 g mascarpone
100 g puree z dyni
1łyżeczka przyprawy do dyni Pumpkin Pie Spice
20 g cukru pudru
8 pianek
8 czekoladowych kropel
Przybory
4 Szklanki do deserów

Informacje żywieniowe

703 Kalorie
62 g Węglowodany
45 g Tłuszcze
11 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować brownie

Upiec brownie zgodnie z naszym przepisem, zostawić do ostygnięcia i pokruszyć.
Oznacz jako zakończone
2.

Na krem mascarpone

Zmiksować mascarpone, puree z dyni i przyprawy do dyni oraz cukier puder na jednolity krem.
Oznacz jako zakończone
3.

Ułożyć warstwowo deser

Wlać 2 łyżki kremu do każdej szklanki deserowej, przykryć brownie, ponownie pokryć 2 łyżkami kremu i udekorować 2 piankami jako oczy. Krople czekolady na piankach będą imitować źrenice.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF