Niebieskie mleko migdałowe
Jeśli dodasz bogatą w składniki odżywcze niebieską spirulinę do kremowego mleka migdałowego, możesz podać niebieskie mleko jako kolorowy napój. Dzieci uwielbiają to mlek
Mleko z pestek melona
Nigdy nie słyszałaś o mleku z pestek arbuza? Ma wiele korzyści i jest świetny, jeśli chcesz uniknąć marnowania żywności. Nasiona melona są pełne białka, kwasów tłusz
Mleko owsiane
Mleko owsiane to jedna z najpopularniejszych wegańskich alternatyw dla mleka krowiego. Czy próbowaliście kiedyś zrobić go sami? Dzięki naszemu roślinnemu ekspresowi do mleka
Horchata: mleko z orzechów tygrysich
Horchata to napój warzywny, który jest popularny w Hiszpanii. Bogate, kremowe i pyszne, mleko z orzechów tygrysich jest doskonałą alternatywą bez nabiału, która nawet nie z
Mleko z orzechów laskowych z czekoladą
Mleko z orzechów laskowych z czekoladą jest jak napój z Nutelli, który z pewnością osłodzi Twój poranek. Orzechy laskowe są doskonałym źródłem białka i zdrowych tłus
Mleko kokosowe
Mleko kokosowe w naszym szybkim i łatwym przepisie powstaje z suszonego startego kokosa i wody. Robienie własnych alternatywnych produktów mlecznych jest tańsze niż ich kupowa
Mleko migdałowe
Mleko migdałowe jest naturalne i pyszne, a do tego można je przygotować bezpośrednio w domu. Dzięki mleku, które ma świetną, gładką konsystencję, nie ma mowy o marnotraw
Wegański omlet
Wegański omlet. To niemożliwe! Ale tak! Dzięki mące z ciecierzycy i odpowiednim przyprawom otrzymamy klasyczny omlet bez produktów zwierzęcych. Prawdziwa zmiana zasad gry: ka
Bułeczki z płatków owsianych
Bułeczki owsiane są nie tylko zdrowe, ale i długotrwale zasycą. Wykonane są z zaledwie kilku składników i nie zawierają drożdży ani mąki pszennej! Spróbuj tej nowej, we
Zapiekane płatki owsiane z frytownicy na gorące powietrze
Zapiekane płatki owsiane z frytownicy na gorące powietrze są jak owocowe ciastko śniadaniowe. Oczywiście są wegańskie, szybkie w przygotowaniu i stanowią świetne danie śn
Skubaniec cesarski
Cesarski skubaniec to chyba najbardziej znany austriacki deser. Gęste ciasto naleśnikowe (w Austrii nazywane również palatschinken) z rodzynkami smaży się na dużej patelni,
Obazda
Obazda to bawarski klasyk, którego nie powinno zabraknąć na żadnym porządnym poczęstunku. Pasta serowa składa się głównie z camemberta. Należy dodać masło, cebulę i p