Mini kanapka z serem na wynos

Mini kanapka w podróży: grillowany ser w roli głównej

Kanapka z grillowanym serem jest równie prosta, co pomysłowa: weź 2 kromki białego chleba, posmaruj je serem, posmaruj masłem i umieść w grillu kontaktowym. 5 minut później masz chrupiący chleb i roztopiony ser. Pyszne! Ten przepis jest idealny jako przekąska, na piknik lub jako przekąska na imprezę. Przygotuj mini kanapki jak zwykłe kanapki, ale pokrój na ćwiartki. Kreatywność przy wyborze sera nie ma granic. Nasze robimy klasycznie z cheddarem i goudą.

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
4kromki białego chleba lub jasnego pieczywa tostowego
2plasterki sera cheddar
2plastry sera gouda
2łyżki masła ziołowego
sól i pieprz do smaku
Przybory
Grill kontaktowy

Informacje żywieniowe

94 Kalorie
5 g Węglowodany
6 g Tłuszcze
5 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie kanapek

Na każdej kromce chleba ułożyć po jednym plasterku sera cheddar i gouda. Przykryć płatkiem tostu. Posmaruj zewnętrzną stronę masłem ziołowym. Pokrój kanapki na ćwiartki.
Oznacz jako zakończone
2.

Grilluj

Rozgrzej grill kontaktowy i grilluj mini kanapki przez około 3 minuty. Smacznego!
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF