Pieczone kasztany

Przygotowanie kasztanów wcale nie jest skomplikowane. Znasz ten przysmak tylko ze świątecznych jarmarków lub kiermaszów? W tym przepisie dowiesz się jak upiec kasztany w domu. Możesz je również wykorzystać w jesiennych przepisach. Nie wahaj się spróbować!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
Dowolna ilość kasztanów lub słodkich kasztanów

Informacje żywieniowe

364 Kalorie
70 g Węglowodany
4 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Posortuj kasztany i za pomocą ostrego noża przekrój je na krzyż od czubka do miąższu.
Oznacz jako zakończone
2.

Rozgrzej piekarnik

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Oznacz jako zakończone
3.

Pieczone kasztany

Umieść kasztany na blasze do pieczenia i piecz przez 20 - 30 minut. Są gotowe, gdy skórka lekko zczernieje wokół brzegów i odklei się na zewnątrz. Pozwól kasztanom ostygnąć, obierz je i ciesz się nimi.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Ponieważ możesz upiec tyle kasztanów, ile chcesz, jedna porcja w tym przepisie to 200 g kasztanów.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF