Panini w stylu greckim

Panini z fetą

Panini w greckim stylu doskonale sprawdzą się jako lekki lunch w ciągu dnia pracy, na najbliższym pikniku lub jako przekąska na wycieczce. Ten chrupiący przysmak jest nie tylko szybki w przygotowaniu, ale także bardzo smaczny. Z kremową fetą, suszonymi pomidorami, pietruszką i oliwkami, panini przypomina lato na greckiej wyspie. Zrelaksowany nastrój jest gwarantowany! Użyliśmy chrupiących bułeczek typu ciabatta. Ale tosty, chleb wieloziarnisty lub pita są również świetne!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 chleby panini
75 g fety
50 g suszonych pomidorów w oleju
5 czarnych oliwek bez pestek
1/2pęczka naci pietruszki
1/2 czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Przybory
Grill kontaktowy

Informacje żywieniowe

279 Kalorie
33 g Węglowodany
9 g Tłuszcze
13 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Wysusz i pokrusz fetę. Pokrój pomidory. Oliwki pokroić w cienkie plasterki. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj nadzienie

Aby przygotować nadzienie, wymieszaj wszystkie składniki oprócz chleba panini.
Oznacz jako zakończone
3.

Panini w stylu greckim

Podzielić nadzienie równomiernie między dwa chleby Panini, złożyć i grillować na grillu kontaktowym przez około 7 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF