Pieczywo bez wyrabiania

Ciesz się smakiem wypieków bez wyrabiania ciasta!

Czy przygotowywanie wypieków bez wyrabiania ciasta wydaje się niemożliwe? Pozwól nam udowodnić, że można to zrobić. Z naszymi małymi, chrupiącymi bułeczkami, które są gotowe w około 3 godziny. Od przygotowania składników po chrupiący kęs. Możesz dowolnie wybrać polewę do swoich bułeczek, a także samodzielnie wybrać rozmiar. Przepis jest również prostym przepisem na kubek. Dlatego ilości są bardzo łatwe i nic nie może pójść źle podczas pieczenia!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 1/4szklanki wegańskiego jogurtu my używamy jogurtu migdałowego lub innego wegańskiego jogurtu.
2szklanki wody
1/2szklanki marchwi startej na tarce
1 1/2szklanki płatków owsianych
4szklanki mąki typ 550
12 g świeżych drożdży
1łyżka cukru
1łyżka soli
1/2 szklanki nasion słonecznika
1/4szklanki maku
1/4szklanki pestek dyni

Informacje żywieniowe

141 Kalorie
19 g Węglowodany
5 g Tłuszcze
5 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj drożdże

W dużej misce wymieszaj wodę, cukier, filiżankę mąki i drożdże. Przykryj i odstaw na 10 minut.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie ciasta

Dodaj mąkę, sól, marchew, jogurt, płatki owsiane i wymieszaj dużą łyżką. Posyp ciasto makiem, słonecznikiem i pestkami dyni. Przykryj i pozostaw do wyrośnięcia na 2 godziny.
Oznacz jako zakończone
3.

Rozgrzej piekarnik

Rozgrzej piekarnik do 180°C z grzałką góra/dół.
Oznacz jako zakończone
4.

Upiecz bułeczki

Za pomocą 2 łyżek stołowych uformuj ciasto w małe bułeczki i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 20 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

W zależności od tego, jak duże bułki chcesz upiec, przygotujesz około 10-18 kawałków ciasta. Dlatego podajemy, że porcja to 1 bułka, jeśli z ciasta powstaje 15 bułek.
Przepisy na filiżanki zwykle zakładają filiżankę do kawy o pojemności 125-150 ml.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF