Lemoniada z granatu

Przygotuj własną lemoniadę z granatów

Lemoniada z granatu ma naprawdę charakterystyczny kolor. Jak smakuje? Gdy tylko go spróbujesz, natychmiast zakochasz się w jego smaku. Z odrobiną rozmarynu i soku z cytryny, ta lemoniada to prawdziwa uczta. I mała wskazówka: domowa lemoniada z granatów smakuje dobrze zarówno gazowana, jak i niegazowana. Po prostu spróbuj!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 granat
2 cytryny
400 ml soku z granatów
1/2pęczka mięty
4gałązki rozmarynu
1łyżka miodu
1 l wody mineralnej

Informacje żywieniowe

99 Kalorie
22 g Węglowodany
0 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Wyciśnij sok z cytryn i połowy granatu. Odłóż na bok nasiona z drugiej połowy. Umyj i osusz miętę i rozmaryn.
Oznacz jako zakończone
2.

Nalej sobie lemoniady

Dobrze wymieszaj sok z cytryny i granatu z miodem. Dodaj kostki lodu, kilka pestek granatu i listków mięty, a następnie uzupełnij wodą mineralną. Podawaj w szklankach z rozmarynem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF