Lody Truskawkowe

Nieziemskie lody z maszyny do lodów

Lody truskawkowe to jeden z absolutnych klasyków wśród lodów. I to jest dobre! Ponieważ: uwielbiamy truskawki we wszystkich formach i sposobach przygotowania. Ponieważ można się nimi cieszyć zwłaszcza wiosną i latem, logiczne jest, że możemy je wykorzystać do przygotowania orzeźwiających lodów. I jest to bardzo proste! Oczyść truskawki, wymieszaj je z pozostałymi składnikami i umieść w maszynce do lodów. Resztą zajmie się maszyna. Cieknie Ci ślinka? Następnie wypróbuj nasz przepis lub przeczytaj wiele innych interesujących faktów i wskazówek dotyczących robienia własnych lodów.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
400 g truskawek
80 g cukru
200 ml śmietany
Przybory
Maszyna do lodów

Informacje żywieniowe

244 Kalorie
29 g Węglowodany
13 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Umyj truskawki i usuń szypułki. Wymieszaj je z cukrem. Ubij śmietanę na sztywno i wymieszaj wszystkie składniki.
Oznacz jako zakończone
2.

Lody truskawkowe w kilka minut

Umieść mieszankę lodów w maszynie do lodów i mieszaj przez około 30 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF