Candy Cane Martini
Candy Cane Martini: słodka i różowa pokusa, które wygląda tak ładnie, że nie można się jej oprzeć: Candy Cane Martini jest prawdziwą atrakcją i sprawdzi się jako kolorowy koktajl lub słodki deser w okresie świątecznym. W Ameryce kolorowe laski cukrowe mają nawet swój własny dzień: 26 grudnia. Wykorzystaj to i wypróbuj nasz przepis!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
120 ml wódki waniliowej alternatywnie wódki miętowej lub zwykłej | |
120 ml Créme de cacao w kolorze białym | |
30 ml śmietany | |
2 świąteczne laski cukrowe | |
kostki lodu |
Przybory
Shaker do koktajli | |
Kieliszki do martini |
Informacje żywieniowe
320
Kalorie
33 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcze
2 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie kieliszków
Laski cukrowe rozbij na kawałki za pomocą młotka w woreczku do zamrażania. Zwilż kieliszki do martini i udekoruj brzegi kawałkami lasek cukrowych.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotowanie koktajlu
Wszystkie pozostałe składniki dodaj do shakera, wstrząsaj przez 30 sekund i przecedź do przygotowanych szklanek.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.