Halloweenowy deser w szklance
Halloweenowy deser w szklance jest szybki do wykonania, wygląda świetnie i sprawi, że Twoi goście będą patrzeć na Ciebie z podziwem! Kryje się za nim pyszny przepis na puszyste orzechowe brownie, krem dyniowy z mascarpone i pianki, które służą jako oczy. Wypróbuj nasz pyszny przepis i zaskocz swoich gości kreatywnym deserem o tematyce Halloween.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
4porcje brownie orzechowego alternatywnie zwykłe brownie | |
200 g mascarpone | |
100 g puree z dyni | |
1łyżeczka przyprawy do dyni Pumpkin Pie Spice | |
20 g cukru pudru | |
8 pianek | |
8 czekoladowych kropel |
Przybory
4 Szklanki do deserów |
Informacje żywieniowe
703
Kalorie
62 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcze
11 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować brownie
Upiec brownie zgodnie z naszym przepisem, zostawić do ostygnięcia i pokruszyć.
Oznacz jako zakończone
2.
Na krem mascarpone
Zmiksować mascarpone, puree z dyni i przyprawy do dyni oraz cukier puder na jednolity krem.
Oznacz jako zakończone
3.
Ułożyć warstwowo deser
Wlać 2 łyżki kremu do każdej szklanki deserowej, przykryć brownie, ponownie pokryć 2 łyżkami kremu i udekorować 2 piankami jako oczy. Krople czekolady na piankach będą imitować źrenice.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.