Muffiny dyniowe

Muffiny dyniowe to dla nas po prostu część jesieni. Podobnie jak długie spacery wśród kolorowych liści, przytulne wieczory przed kominkiem i rzeźbienie dyń. Oprócz naszych pysznych babeczek dyniowych wyszukaliśmy dla Was również nasz superprosty, szybki i naprawdę smaczny przepis na muffiny dyniowe. Wymieszać składniki, przełożyć do foremek na muffiny i pozwolić, by piekarnik zrobił resztę. To takie proste! Chcesz przeczytać więcej o pięknych jesiennych tradycjach? Następnie zajrzyj na naszą stronę z jesiennymi tematami lub kliknij przez nasze ulubione jesienne przepisy!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g puree z dyni
175 g masła
140 g cukru
2 jajka
1/2opakowania proszku do pieczenia
250 g mąki
50 g zmielonych orzechów laskowych
4łyżki mleka
1szczypta gałki muszkatołowej
1szczypta soli
Przybory
Robot kuchenny opcjonalnie
lub mikser ręczny
12 foremek na muffiny

Informacje żywieniowe

280 Kalorie
30 g Węglowodany
16 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Rozgrzać piekarnik

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C (grzłka górna/dolna).
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotować ciasto

Zmiękczyć masło. Ubić z cukrem i jajkami aż do spienienia. Dodać pozostałe składniki i zmiksować do uzyskania gładkiej masy.
Oznacz jako zakończone
3.

Upiec muffinki dyniowe

Ciasto podzielić równomiernie na foremki do muffinek i piec przez ok. 25 minut. Wykonać test pałeczkami.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF