Domowe Bounty
Domowe Bounty łatwo jest zrobić. W przypadku tych kokosowych batoników dokładnie wiesz, co jest w środku. A mianowicie jedynie wiórki koksowe, krem kokosowy i pyszna czekolada. Bez dodatkowego cukru, bez chichi. Pokażemy Ci, jak to działa i jak naprawdę możesz zainspirować się tą pyszną i słodką przekąską. Bo kiedy podasz te małe smakołyki, letni nastrój będzie gwarantowany. Zabierz się za polewę czekoladową i do dzieła!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
150 g startego kokosa | |
150 g śmietanki kokosowej stała część w puszce mleka kokosowego | |
1łyżka aromatu waniliowego | |
1łyżka syropu z agawy opcjonalnie | |
150 g polewy z ciemnej czekolady | |
2łyżki oleju kokosowego |
Przybory
Kratka do studzenia ciasta |
Informacje żywieniowe
210
Kalorie
9 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcze
2 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie masy kokosowej
Wymieszaj ze sobą wiórki kokosowe, krem kokosowy, aromat waniliowy i opcjonalnie syrop z agawy. Uformuj masę na około 10 równej wielkości batonów.
Oznacz jako zakończone
2.
Pokrywanie batoników czekoladą
Roztop polewę czekoladową z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i obracaj bounty w czekoladzie wzgl. polewaj je czekoladą za pomocą łyżki i umieść na kratce do studzenia. Odstaw w chłodne miejsce. W razie potrzeby powtórz proces po raz drugi.
Oznacz jako zakończone
3.
Dekorowanie Bounty
Pozostałą czekoladę wykorzystaj do ozdobienia batonów według uznania. Posyp odrobiną grubej soli do smaku.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Nasze batoniki Bounty posypaliśmy na koniec odrobiną soli gruboziarnistej. Sól jeszcze bardziej podkreśli smak słodkiej czekolady. Wypróbuj już teraz!
Jeśli ma to dla ciebie znaczenie, czy użyta czekolada jest wegańska, te informujemy, że te małe Bounty są również odpowiednie dla wegan.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.