Domowe Bounty

Domowe Bounty łatwo jest zrobić. W przypadku tych kokosowych batoników dokładnie wiesz, co jest w środku. A mianowicie jedynie wiórki koksowe, krem kokosowy i pyszna czekolada. Bez dodatkowego cukru, bez chichi. Pokażemy Ci, jak to działa i jak naprawdę możesz zainspirować się tą pyszną i słodką przekąską. Bo kiedy podasz te małe smakołyki, letni nastrój będzie gwarantowany. Zabierz się za polewę czekoladową i do dzieła!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
150 g startego kokosa
150 g śmietanki kokosowej stała część w puszce mleka kokosowego
1łyżka aromatu waniliowego
1łyżka syropu z agawy opcjonalnie
150 g polewy z ciemnej czekolady
2łyżki oleju kokosowego
Przybory
Kratka do studzenia ciasta

Informacje żywieniowe

210 Kalorie
9 g Węglowodany
17 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie masy kokosowej

Wymieszaj ze sobą wiórki kokosowe, krem kokosowy, aromat waniliowy i opcjonalnie syrop z agawy. Uformuj masę na około 10 równej wielkości batonów.
Oznacz jako zakończone
2.

Pokrywanie batoników czekoladą

Roztop polewę czekoladową z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i obracaj bounty w czekoladzie wzgl. polewaj je czekoladą za pomocą łyżki i umieść na kratce do studzenia. Odstaw w chłodne miejsce. W razie potrzeby powtórz proces po raz drugi.
Oznacz jako zakończone
3.

Dekorowanie Bounty

Pozostałą czekoladę wykorzystaj do ozdobienia batonów według uznania. Posyp odrobiną grubej soli do smaku.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Nasze batoniki Bounty posypaliśmy na koniec odrobiną soli gruboziarnistej. Sól jeszcze bardziej podkreśli smak słodkiej czekolady. Wypróbuj już teraz!
Jeśli ma to dla ciebie znaczenie, czy użyta czekolada jest wegańska, te informujemy, że te małe Bounty są również odpowiednie dla wegan.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF