Chipsy truskawkowe

Chipsy truskawkowe są zdrową i łatwą do wykonania przekąską. Zwłaszcza jeśli zrobisz je w dehydratorze! Bo w zasadzie te małe smakołyki to po prostu suszone truskawki w plasterkach. To właśnie lubisz? Nie przegap też innych suszonych przekąsek, takich jak chipsy bananowe czy warzywne! Miłej zabawy podczas przyrządzania!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
500 g truskawek
1opakowanie cukru waniliowego
Sprzęt
Suszarka do żywności

Informacje żywieniowe

233 kalorie
45 g węglowodany
2 g tłuszczu
białka 4 g

PRZYGOTOWANIE

1.

Umyć i wyciąć

Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Pokrój w bardzo cienkie plasterki.
Oznacz jako zakończone
2.

Rozprowadzaj składniki

Rozłóż truskawki na półkach w dehydratorze i posyp połową cukru waniliowego.
Oznacz jako zakończone
3.

Susz w dehydratorze w temperaturze 70 °C przez 60 minut.
Oznacz jako zakończone
4.

Odwróć truskawki na drugą stronę, posyp pozostałym cukrem waniliowym i susz przez kolejne 60 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF