Chipsy truskawkowe
Chipsy truskawkowe są zdrową i łatwą do wykonania przekąską. Zwłaszcza jeśli zrobisz je w dehydratorze! Bo w zasadzie te małe smakołyki to po prostu suszone truskawki w plasterkach. To właśnie lubisz? Nie przegap też innych suszonych przekąsek, takich jak chipsy bananowe czy warzywne! Miłej zabawy podczas przyrządzania!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
500 g truskawek | |
1opakowanie cukru waniliowego |
Sprzęt
Suszarka do żywności |
Informacje żywieniowe
233
kalorie
45 g
węglowodany
2 g
tłuszczu
białka
4 g
PRZYGOTOWANIE
1.
Umyć i wyciąć
Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Pokrój w bardzo cienkie plasterki.
Oznacz jako zakończone
2.
Rozprowadzaj składniki
Rozłóż truskawki na półkach w dehydratorze i posyp połową cukru waniliowego.
Oznacz jako zakończone
3.
Susz w dehydratorze w temperaturze 70 °C przez 60 minut.
Oznacz jako zakończone
4.
Odwróć truskawki na drugą stronę, posyp pozostałym cukrem waniliowym i susz przez kolejne 60 minut.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.