Sorbet z melona miodowego z GrandPrix
Sorbet z melona miodowego to dzisiejsza gwiazda z Twojego GrandPrix. Możesz z łatwością przygotować masę w robocie kuchennym, a następnie zamrozić ją: super owocowy sorbet bez użycia maszyny do lodów! Odkryj ten i wiele innych przepisów, które będą lepsze niż kiedykolwiek dzięki Twojemu Grand Prix!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 1 melon miodowy | |
| 200 g cukru | |
| 200 ml wody | |
| 1 grejpfrut | |
| 1 limonka | |
| 2łodygi mięty | 
Sprzęt
| GrandPrix Robot kuchenny | 
Informacje żywieniowe
					507
											Kalorie
									
							
					121 g
											Węglowodany
									
							
					1 g
											Tłuszcze
									
							
					2 g
											Białka
									
					PRZYGOTOWANIE
			
				1.			
				
					
			
					Przygotować składniki
Przekroić melon miodowy na pół, obrać i usunąć pestki. Pokroić w kostkę. Wycisnąć grejpfruta i limonkę. Umyć miętę i osuszyć ją.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Podgrzać cukier
Wrzucić cukier do Grand Prix i gotować przez 2 minuty na poziomie 1, aż osiągnie temperaturę 100°C.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Przygotować masę lodową
Dodać wodę, melona, sok z limonki, sok z grejpfruta oraz miętę i siekać na poziomie 4 przez 2 minuty. Schłodzić do temperatury 60°C.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Zamrozić lody
ustawić GrandPrix na poziom 6 na 2 minuty. Następnie przecedzić przez drobne sito. Przełożyć masę i zamrozić w zamrażarce na 3 godziny. Mieszać widelcem co 20 minut.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				Notatkę
				Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.