Kiełbaski zawijane w boczek z serem

Kiełbaski zawijane w boczek to prawdziwy klasyk. A żeby było jeszcze lepiej, dziś nadziewamy nasze kiełbaski serem, a dopiero potem owijamy je boczkiem. Bardzo prosty przepis, ale świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska lub na każdym bufecie z jedzeniem typu finger food. Zobaczysz!

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 kiełbaski
100 g Emmentaler
4paski boczku
Sprzęt (jeden z obu)
1 Grill kontaktowy
1 Grille

Informacje żywieniowe

1250 Kalorie
1 g Węglowodany
107 g Tłuszcze
70 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Pokroić składniki

Pokroić ser Emmentaler w paski. Przekroić kiełbaski wzdłuż, włożyć do środka ser i zawinąć dwa paski boczku wokół każdej kiełbaski.
Oznacz jako zakończone
2.

Usmażyć kiełbaski!

Kiełbaski owinięte w boczek smażymy na patelni, w grillu kontaktowym lub na grillu przez ok. 5 minut, obracając, aż boczek będzie chrupiący.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF