Gruszki zapiekane z kozim serem z raclette
Gruszki zapiekane z kozim serem z raclette. Będzie fajna zabawa! Bo połączenie słodkich gruszek i aromatycznego koziego sera staje się coraz bardziej popularne. Czy to na małym kawałku bagietki, jako sałatka, czy w innej kombinacji: tylko nieliczni są w stanie oprzeć się tej kulinarnej rozkoszy. Najwyższy więc czas, aby trafiła również do twojej patelni do raclette. Przepis jest bardzo prosty i uszlachetniony paskami bekonu. Czy to jako przekąska, czy mały deser – zdecydowanie powinieneś spróbować tej kreacji.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1duża gruszka | |
80 g koziego sera w plastrach lub w rolce | |
60 g pasków bekonu |
Przybory
Raclette z małymi patelniami |
Informacje żywieniowe
133
Kalorie
5 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcze
6 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Jabłka i gruszki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. W razie potrzeby pokrój kozi ser w plastry.
Oznacz jako zakończone
2.
Napełnianie patelenek
Włóż gruszki do patelni, pokryj kozim serem i rozłóż na wierzchu paski boczku.
Oznacz jako zakończone
3.
Przygotowanie patelni
Umieść patelnie na grillu raclette i piecz przez ok. 10 minut, aż do uzyskania pożądanego stopnia zrumienienia.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jedna porcja odpowiada jednej patelence.
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.