Gruszki zapiekane z kozim serem z raclette

Gruszki zapiekane z kozim serem z raclette. Będzie fajna zabawa! Bo połączenie słodkich gruszek i aromatycznego koziego sera staje się coraz bardziej popularne. Czy to na małym kawałku bagietki, jako sałatka, czy w innej kombinacji: tylko nieliczni są w stanie oprzeć się tej kulinarnej rozkoszy. Najwyższy więc czas, aby trafiła również do twojej patelni do raclette. Przepis jest bardzo prosty i uszlachetniony paskami bekonu. Czy to jako przekąska, czy mały deser – zdecydowanie powinieneś spróbować tej kreacji.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1duża gruszka
80 g koziego sera w plastrach lub w rolce
60 g pasków bekonu
Przybory
Raclette z małymi patelniami

Informacje żywieniowe

133 Kalorie
5 g Węglowodany
10 g Tłuszcze
6 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Jabłka i gruszki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. W razie potrzeby pokrój kozi ser w plastry.
Oznacz jako zakończone
2.

Napełnianie patelenek

Włóż gruszki do patelni, pokryj kozim serem i rozłóż na wierzchu paski boczku.
Oznacz jako zakończone
3.

Przygotowanie patelni

Umieść patelnie na grillu raclette i piecz przez ok. 10 minut, aż do uzyskania pożądanego stopnia zrumienienia.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jedna porcja odpowiada jednej patelence.
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF