Smoothie kawowe

Kawowe smoothie to nowy sposób na delektowanie się ulubionym gorącym napojem – na zimno. Połączenie owocowego smoothie z aromatyczną kawą to po prostu świetny sposób na rozpoczęcie dnia. W naszym smoothie dozwolone są banany i ananasy. Mleczko migdałowe sprawia, że kreacja jest również dla wegan. Czy może być lepiej? Nie sądzimy. Najlepiej wypróbuj to sam!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 banany
200 ml mleka migdałowego
50 ml kawy
50 g ananasa
1 łyżeczka nasion chia
1 łyżeczka cukru kokosowego lub zamiennika
1 łyżeczka płatków owsianych
1 łyżeczka kakao do pieczenia opcjonalnie
Przybory
Mikser

Informacje żywieniowe

148 Kalorie
31 g Węglowodany
1 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Zaparz świeżą kawę. Banany obierz i pokrój w drobną kostkę. Ananasa obierz i pokrój w grubszą kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.

Zmiksuj smoothie

Umieść wszystkie składniki oprócz kakao do pieczenia w blenderze i miksuj przez około 15 sekund na najwyższych obrotach, aż uzyskasz kremowe smoothie. Posyp kakao według uznania.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF