Smoothie kawowe
Kawowe smoothie to nowy sposób na delektowanie się ulubionym gorącym napojem – na zimno. Połączenie owocowego smoothie z aromatyczną kawą to po prostu świetny sposób na rozpoczęcie dnia. W naszym smoothie dozwolone są banany i ananasy. Mleczko migdałowe sprawia, że kreacja jest również dla wegan. Czy może być lepiej? Nie sądzimy. Najlepiej wypróbuj to sam!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 banany | |
200 ml mleka migdałowego | |
50 ml kawy | |
50 g ananasa | |
1 łyżeczka nasion chia | |
1 łyżeczka cukru kokosowego lub zamiennika | |
1 łyżeczka płatków owsianych | |
1 łyżeczka kakao do pieczenia opcjonalnie |
Przybory
Mikser |
Informacje żywieniowe
148
Kalorie
31 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcze
2 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Zaparz świeżą kawę. Banany obierz i pokrój w drobną kostkę. Ananasa obierz i pokrój w grubszą kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.
Zmiksuj smoothie
Umieść wszystkie składniki oprócz kakao do pieczenia w blenderze i miksuj przez około 15 sekund na najwyższych obrotach, aż uzyskasz kremowe smoothie. Posyp kakao według uznania.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.