Arbuzowy slush
Arbuzowy slush to symbol lata, słońca i ochłody. Bo ten chłodny napój, który w dzieciństwie sprawiał nam ogromną radość, w wieku dorosłym nadal jest prawdziwym hitem. I jest przy tym tak łatwy do zrobienia! Zmiksuj, zamroź, wymieszaj i gotowe! Całość jest też niskokaloryczna, a mimo to owocowo-pyszna i stanowi prawdziwą atrakcję na każdej imprezie przy basenie (nawet jeśli posiada jedynie brodzik). Czy chcesz, aby ten napój był jeszcze bardziej ekscytujący? Wystarczy dodać biały rum i zrobić z niego ożywczy koktajl!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 arbuz | |
1 limonka | |
3łyżki syropu z agawy opcjonalnie |
Przybory
1 Mikser |
Informacje żywieniowe
75
Kalorie
16 g
Węglowodany
1 g
Tuky
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Zetrzyj skórkę z limonki i wyciśnij sok. Rozetnij arbuz, usuń skórkę i pokrój miąższ w grubą kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.
Blendowanie
Włóż wszystko do blendera, dodaj syrop z agawy i miksuj, aż powstanie sok.
Oznacz jako zakończone
3.
Zamrażanie
Wlej sok do możliwie płaskiej formy i wstaw do zamrażarki. Zamrażaj przez 60 minut, a następnie wymieszaj. Czynność powtórz 1-2 razy w zależności od żądanej konsystencji.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.