Lody malinowe na patyku

Lody malinowe na patyku nie tylko świetnie wyglądają, ale też doskonale smakują. W tym przepisie zrobimy razem pyszne lody malinowe na patyku: z bananami, orzechami nerkowca i masłem migdałowym. Istnieje również wegańska alternatywa dla mleka. Wszystko zmieszane razem i zamrożone; te smakołyki smakują super owocowo-musująco i są super orzeźwiające. Wypróbuj nasz łatwy przepis już teraz!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
3 banany
100 g malin (mrożonych)
2łyżki musu migdałowego
15 orzechów nerkowca
3 łyżeczki syropu z agawy
200 ml mleka migdałowego
Przybory
oremki do lodów
Mikser

Informacje żywieniowe

184 Kalorie
26 g Węglowodany
6 g Tłuszcze
3 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Zamrażanie bananów

Banany obierz ze skórki i włóż do woreczka do zamrażania. Zamrażaj przez co najmniej 2 godziny.
Oznacz jako zakończone
2.

Masa lodowa

Wszystkie składniki poza malinami umieść w blenderze i miksuj na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Dodaj maliny i kilkakrotnie wymieszaj pulsacyjnie, aby mieszanina stała się biało-różowa.
Oznacz jako zakończone
3.

Zamrażanie lodów

Równomiernie rozdziel masę na foremki do lodów i zamrażaj przez co najmniej 4 godziny.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Nie masz w domu foremek na lody na patyku? W takim razie po prostu użyj umytych kubeczków po jogurcie. Jako patyka możesz użyć drewnianych pałeczek lub małych łyżeczek do kawy.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF