Wegańskie tosty francuskie

Wegańskie tosty francuskie to odpowiednie śniadanie dla wszystkich łasuchów. Z kilkoma świeżymi jagodami, wiórkami kokosowymi i chrupiącymi kromkami tostów jest to pokusa nie do odparcia. A ponieważ francuskie tosty zwykle robi się z mlekiem i jajkiem, łatwo jest stworzyć ich wersję wegańską. My do tego celu używamy najchętniej mleka kokosowego. Oczywiście możesz też wybrać inną opcję. A teraz najważniejsze: Możesz łatwo przyrządzić wegańskie francuskie tosty we frytkownicy na gorące powietrze. To szybkie i łatwe. Jeśli nie masz jeszcze urządzenia typu airfryer, możesz oczywiście usmażyć chrupiące, francuskie tosty na patelni.

Brak recenzji

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2kromki chleba tostowego
120 ml mleka kokosowego
2łyżeczki proszku do pieczenia
1/2łyżeczki cukru waniliowego
1/4łyżeczki soli
40 g wiórków kokosowych
80 g świeżych jagód opcjonalnie, do wyboru
Przybory
Frytownica na gorące powietrze opcjonalnie

Informacje żywieniowe

506 Kalorie
31 g Węglowodany
38 g Tłuszcze
7 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie mleka

Mleko kokosowe wymieszaj z cukrem waniliowym, solą i proszkiem do pieczenia i wlej do głębokiego talerza. Rozdziel płatki kokosowe na osobnym talerzu.
Oznacz jako zakończone
2.

Namaczanie tostów

Zanurzaj tosty jeden po drugim w mleku kokosowym, a następnie w wiórkach kokosowych.
Oznacz jako zakończone
3.

Wegańskie tosty francuskie

Smaż panierowane plastry we frytownicy na gorące powietrze przez 5 minut w temperaturze 180°C. Alternatywnie, smaż tosty francuskie na patelni przez około 5 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF

Dodaj komentarz