Naleśniki orkiszowe
Wegańskie naleśniki orkiszowe są dziś na szczycie naszej listy na wyjątkowe śniadanie. Szybko przyrządzone, podawane ze świeżymi owocami i odrobiną jogurtu sprawią, że nikt nie oprze się temu małemu przysmakowi. Dlatego tym bardziej warto spróbować naszych naleśników orkiszowych. Masz już w domu frytownicę na gorące powietrze? w takim razie bez problemu upieczesz w niej wegańskie naleśniki. Alternatywnie możesz oczywiście użyć klasycznej patelni.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 75 g mąki orkiszowej | |
| 25 g skrobi | |
| 1/2 banana | |
| 1łyżka masła z orzechów laskowych | |
| 130 ml mleka roślinnego dowolnego | |
| 20 g budyniu waniliowego | |
| 1/2łyżeczki proszku do pieczenia | |
| 1łyżeczka octu jabłkowego | |
| 1łyżeczka cynamonu | |
| 2łyżka chudego twarogu | 
Na wierzch
| 100 g świeżych jagód do wyboru | |
| 30 g orzechów do wyboru | |
| 100 g jogurtu sojowego | 
Akcesoria
| Frytownica na gorące powietrze | 
Informacje żywieniowe
					440
											Kalorie
									
							
					62 g
											Węglowodany
									
							
					14 g
											Tłuszcze
									
							
					14 g
											Białka
									
					PRZYGOTOWANIE
			
				1.			
				
					
			
					Ciasto
 rRgładkie ciasto. Pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej. 
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Naleśniki orkiszowe
Wkładaj ciasto porcjami do frytownicy i piecz przez 5 minut w trybie pieczenia.  Ewentualnie można smażyć porcjami na patelni z odrobiną oleju roślinnego. 
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Serwowanie naleśników
Podawaj naleśniki z jagodami, orzechami i jogurtem sojowym.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				Notatkę
				Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.