Deser z mango w pucharze

Deser z mango w pucharze wygląda na bardzo wyrafinowany, ale jego przygotowanie jest szybkie i proste. Jest to idealna niespodzianka dla gości po pysznej kolacji. Ten deser z mango i mascarpone wprowadza na stół owocowe, kremowe letnie wibracje. Nasze małe dzieło jest gotowe w zaledwie 30 minut i obiecujemy, że wkradnie się na szczyt listy ulubionych deserów. Masz ochotę go wypróbować?

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
250 g mascarpone
200 ml śmietany do ubijania
1 laska wanilii lub 1 torebka cukru waniliowego
2 mango lub 300 g mrożonego mango
100 g ciasteczek my użyliśmy owsianych
1/2gałązki mięty opcjonalnie, do dekoracji
Pomoce
Robot kuchenny opcjonalnie
lub blender ręczny
4 puchary deserowe
1 rękaw cukierniczy do dekoracji opcjonalnie / można również użyć rękawa cukierniczego z odciętą końcówką

Informacje żywieniowe

480 Kalorie
30 g Węglowodany
36 g Tłuszcze
7 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie kremu

Ubić bitą śmietanę na sztywno. Wymieszać z mascarpone i wanilią do uzyskania gładkiej konsystencji.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj mango

Obierz mango, pokrój w kostkę i zmiksuj.
Oznacz jako zakończone
3.

Ułóż deser warstwami

Pokruszyć ciasteczka, przykryć nimi dno szklanek i docisnąć. Rozprowadź krem na wierzchu (najlepiej za pomocą rękawa do wyciskania) i dodaj warstwę puree z mango. Udekorować miętą.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Warstwy można dowolnie zmieniać. Jeśli chcesz więcej owoców, dodaj drugą warstwę puree z mango lub jeśli chcesz więcej chrupkości, użyj więcej herbatników w deserze. Każdemu smakuje coś innego. A jak Tobie?
Przepis wystarcza na 4 puchary.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF