Letnia sałatka z malinami
bardzo łatwe
Letnia sałatka ze świeżymi malinami. Czyż to nie brzmi niebiańsko? Wyrafinowane połączenie pikantnej rukoli, słodkich malin i chrupiących orzechów włoskich z aromatyczną fetą rozpływa się na języku. Oczywiście składniki można zmieniać w zależności od upodobań. Używamy naszego dresingu malinowego do sałatek. Jednakże, ciemny krem balsamiczny lub sos jogurtowy również wygląda tu świetnie. Bądź kreatywny i przynieś nową sałatkę na najbliższego grilla! Odważysz się spróbować czegoś nowego?
Brak recenzji
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
100 g rukoli | |
30 g nasion z granatu | |
150 g malin | |
150 g sera feta | |
2 szalotki | |
50 g orzechów włoskich | |
1/2 ogórka | |
1porcja dressingu malinowego lub innego dowolnego dressingu | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
171
Kalorie
11 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcze
7 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Umyj i osusz rukolę. Szalotki obrać, przepołowić i pokroić w cienkie plasterki. Ogórka umyj i pokrój na drobno. Wysuszyć i pokruszyć fetę. Orzechy włoskie posiekać na grubo. Umyj i osusz maliny oraz nasiona granatu.
Oznacz jako zakończone
2.
Wymieszać sałatkę
Wymieszać wszystkie składniki i polać dressingiem. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Smacznego!
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Aby wzmocnić smak orzechów włoskich, można uprażyć je na patelni bez oleju.
Nasiona granatu można kupić w wielu supermarketach. Oszczędza to kłopotu z obieraniem granatu.
Jeśli przygotowujesz sałatkę do późniejszego spożycia, zalecamy przechowywanie dressingu oddzielnie do momentu podania. Wszystkie składniki pozostają świeże i orzeźwiające.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.