Hot Aperol
Hot Aperol to nowy, popularny napój zimowym czasie. Tak, ten jaskrawo pomarańczowy, musujący napój zachwyca nie tylko latem. Z niewielkimi tylko modyfikacjami, jego ciepła i godna świątecznego jarmarku wersja jest również prawdziwym rarytasem. Pokazujemy nasz ulubiony sposób na delektowanie się naszym gorącym Aperolem!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
150 ml Aperol | |
150 ml soku jabłkowego | |
6 pomarańczy | |
1butelka białego wytrawnego wina | |
10 g świeżego imbiru | |
6gałązek tymianku | |
6 gwiazdek anyżu |
Informacje żywieniowe
251
Kalorie
29 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Pomarańcze umyj w gorącej wodzie, wytnij 2 plasterki i wyciśnij sok. Tymianek i rozmaryn umyj i otrząśnij do sucha. Obierz imbir i pokrój go w plasterki.
Oznacz jako zakończone
2.
Hot Aperol
W garnku podgrzej wszystkie składniki z wyjątkiem tymianku i plasterków pomarańczy i pozostaw do zaparzenia na 15 minut, nie dopuszczając do zagotowania płynu.
Oznacz jako zakończone
3.
Serwowanie
Podawaj gorący Aperol z tymiankiem i plasterkiem pomarańczy.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.