Hot Aperol

Hot Aperol to nowy, popularny napój zimowym czasie. Tak, ten jaskrawo pomarańczowy, musujący napój zachwyca nie tylko latem. Z niewielkimi tylko modyfikacjami, jego ciepła i godna świątecznego jarmarku wersja jest również prawdziwym rarytasem. Pokazujemy nasz ulubiony sposób na delektowanie się naszym gorącym Aperolem!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
150 ml Aperol
150 ml soku jabłkowego
6 pomarańczy
1butelka białego wytrawnego wina
10 g świeżego imbiru
6gałązek tymianku
6 gwiazdek anyżu

Informacje żywieniowe

251 Kalorie
29 g Węglowodany
0 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Pomarańcze umyj w gorącej wodzie, wytnij 2 plasterki i wyciśnij sok. Tymianek i rozmaryn umyj i otrząśnij do sucha. Obierz imbir i pokrój go w plasterki.
Oznacz jako zakończone
2.

Hot Aperol

W garnku podgrzej wszystkie składniki z wyjątkiem tymianku i plasterków pomarańczy i pozostaw do zaparzenia na 15 minut, nie dopuszczając do zagotowania płynu.
Oznacz jako zakończone
3.

Serwowanie

Podawaj gorący Aperol z tymiankiem i plasterkiem pomarańczy.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF