Hot Aperol

Hot Aperol to nowy, popularny napój zimowym czasie. Tak, ten jaskrawo pomarańczowy, musujący napój zachwyca nie tylko latem. Z niewielkimi tylko modyfikacjami, jego ciepła i godna świątecznego jarmarku wersja jest również prawdziwym rarytasem. Pokazujemy nasz ulubiony sposób na delektowanie się naszym gorącym Aperolem!

Brak recenzji

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
150 ml Aperol
150 ml soku jabłkowego
6 pomarańczy
1butelka białego wytrawnego wina
10 g świeżego imbiru
6gałązek tymianku
6 gwiazdek anyżu

Informacje żywieniowe

251 Kalorie
29 g Węglowodany
0 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Pomarańcze umyj w gorącej wodzie, wytnij 2 plasterki i wyciśnij sok. Tymianek i rozmaryn umyj i otrząśnij do sucha. Obierz imbir i pokrój go w plasterki.
Oznacz jako zakończone
2.

Hot Aperol

W garnku podgrzej wszystkie składniki z wyjątkiem tymianku i plasterków pomarańczy i pozostaw do zaparzenia na 15 minut, nie dopuszczając do zagotowania płynu.
Oznacz jako zakończone
3.

Serwowanie

Podawaj gorący Aperol z tymiankiem i plasterkiem pomarańczy.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF

Dodaj komentarz