Hot Lillet

Hot Lillet, wraz z Hot Aperol, to chyba najsmaczniejszy i najnowszy drink, który podbił serca wszystkich miłośników aperitifu. Z owocowymi jagodami, odrobiną cukru pudru, gorącą herbatą i modnym napojem Lillet, ten poncz jest nie tylko atrakcyjny wizualnie, ale i smaczny. Wypróbuj nasz szybki i łatwy przepis i szybko poczuj, jak rozgrzewasz się od środka.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 ml Lillet
200 g mieszanki jagodowej mrożonej
1/2pęczka rozmarynu
3torebki herbaty z czerwonych jagód
2łyżki stołowe soku z cytryny
1 laska cynamonu
4łyżeczki cukru pudru
4łyżeczki syropu z czarnego bzu
2garście świeżych jagód do wyboru / w razie potrzeby także mrożonych

Informacje żywieniowe

139 Kalorie
24 g Węglowodany
1 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Parzenie herbaty

Mieszankę jagód i torebki z herbatą umieść w garnku i zalej 600 ml wody. Doprowadź do wrzenia i pozostaw do zaparzenia na około 10 minut.
Oznacz jako zakończone
2.

Poncz

Zmniejsz ogień tak, aby herbata już się nie gotowała. Umyj rozmaryn i dodaj wraz z Lilletem, sokiem z cytryny i laską cynamonu, następnie pozostaw do ponownego zaparzenia na 10 minut.
Oznacz jako zakończone
3.

Serwowanie napoju

W 4 szklankach umieścić świeże jagody, cukier puder i syrop z czarnego bzu. Zalej ponczem i udekoruj według uznania.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF