Lody malinowe na patyku
Lody malinowe na patyku nie tylko świetnie wyglądają, ale też doskonale smakują. W tym przepisie zrobimy razem pyszne lody malinowe na patyku: z bananami, orzechami nerkowca i masłem migdałowym. Istnieje również wegańska alternatywa dla mleka. Wszystko zmieszane razem i zamrożone; te smakołyki smakują super owocowo-musująco i są super orzeźwiające. Wypróbuj nasz łatwy przepis już teraz!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
3 banany | |
100 g malin (mrożonych) | |
2łyżki musu migdałowego | |
15 orzechów nerkowca | |
3 łyżeczki syropu z agawy | |
200 ml mleka migdałowego |
Przybory
oremki do lodów | |
Mikser |
Informacje żywieniowe
184
Kalorie
26 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcze
3 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Zamrażanie bananów
Banany obierz ze skórki i włóż do woreczka do zamrażania. Zamrażaj przez co najmniej 2 godziny.
Oznacz jako zakończone
2.
Masa lodowa
Wszystkie składniki poza malinami umieść w blenderze i miksuj na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Dodaj maliny i kilkakrotnie wymieszaj pulsacyjnie, aby mieszanina stała się biało-różowa.
Oznacz jako zakończone
3.
Zamrażanie lodów
Równomiernie rozdziel masę na foremki do lodów i zamrażaj przez co najmniej 4 godziny.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Nie masz w domu foremek na lody na patyku? W takim razie po prostu użyj umytych kubeczków po jogurcie. Jako patyka możesz użyć drewnianych pałeczek lub małych łyżeczek do kawy.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.