Lody pomarańczowe

Pomarańczowe lody to klasyk z dzieciństwa. Chcesz przygotować je szybko i bezproblemowo w domu? Weź foremki na lody i gotowe. Przy okazji, czy wiesz, że możesz zrobić lody na patyku z prawie każdego soku owocowego? Wystarczy wlać sok do foremek, dodać patyczki i wszystko zamrozić. To nie może być prostsze. Przy okazji, mamy świetny artykuł o domowych lodach i sposobach ich przygotowania. Zdecydowanie przeczytaj.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
600 ml soku pomarańczowego 100% soku bez miąższu
30 g cukru
2łyżeczki soku z cytryny
Przybory
Formy na lody

Informacje żywieniowe

122 Kalorie
28 g Węglowodany
0 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Rozpuścić cukier

Podgrzej cukier w 100 ml soku pomarańczowego i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj lody

Dodać pozostały sok z pomarańczy i cytryny oraz rozdzielić wszystko do foremek na lody. Odstawić do zamrażarki na co najmniej 5 godzin, a najlepiej na całą noc i baw się dobrze.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jeśli nie możesz wyjąć lodów z formy, polej je ciepłą wodą.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF