Dip paprykowy

Ten paprykowy dip stanie się Twoim wiernym towarzyszem. Robi się go z naprawdę prostych składników, jest na stole w mniej niż 5 minut, a jego smak sprawia, że jest po prostu idealny do świeżych bagietek, plasterka mięsa z grilla lub do maczania krakersów. Jest naprawdę uniwersalny, a także świetny jako składnik przepisów. Dip można również wykorzystać jako sos do ulubionego makaronu. Przekonaj się sam i poświęć zaledwie kilka minut na przygotowanie naszego paprykowego dipu.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1filiżanka pieczonej papryki w oleju
150 g fety
250 g niskotłuszczowego twarogu
1 ząbek czosnku
1/2 cebuli
4 suszone pomidory
sól i pieprz do smaku
Pomoce
GrandPrix
lub Mikser

Informacje żywieniowe

72 Kalorie
4 g Węglowodany
3 g Tłuszcze
6 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj sobie składniki

Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek. Odcedzić paprykę, pomidory i fetę. Bazylię umyć i osuszyć.
Oznacz jako zakończone
2.

Wymieszać dip

Wszystkie składniki umieścić w GrandPrixie lub blenderze i miksować przez 10 sekund na wysokich obrotach. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF