Dip paprykowy
bardzo łatwe
Ten paprykowy dip stanie się Twoim wiernym towarzyszem. Robi się go z naprawdę prostych składników, jest na stole w mniej niż 5 minut, a jego smak sprawia, że jest po prostu idealny do świeżych bagietek, plasterka mięsa z grilla lub do maczania krakersów. Jest naprawdę uniwersalny, a także świetny jako składnik przepisów. Dip można również wykorzystać jako sos do ulubionego makaronu. Przekonaj się sam i poświęć zaledwie kilka minut na przygotowanie naszego paprykowego dipu.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1filiżanka pieczonej papryki w oleju | |
150 g fety | |
250 g niskotłuszczowego twarogu | |
1 ząbek czosnku | |
1/2 cebuli | |
4 suszone pomidory | |
sól i pieprz do smaku |
Pomoce
GrandPrix | |
lub Mikser |
Informacje żywieniowe
72
Kalorie
4 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcze
6 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj sobie składniki
Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek. Odcedzić paprykę, pomidory i fetę. Bazylię umyć i osuszyć.
Oznacz jako zakończone
2.
Wymieszać dip
Wszystkie składniki umieścić w GrandPrixie lub blenderze i miksować przez 10 sekund na wysokich obrotach. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.