Naleśniki orkiszowe
Wegańskie naleśniki orkiszowe są dziś na szczycie naszej listy na wyjątkowe śniadanie. Szybko przyrządzone, podawane ze świeżymi owocami i odrobiną jogurtu sprawią, że nikt nie oprze się temu małemu przysmakowi. Dlatego tym bardziej warto spróbować naszych naleśników orkiszowych. Masz już w domu frytownicę na gorące powietrze? w takim razie bez problemu upieczesz w niej wegańskie naleśniki. Alternatywnie możesz oczywiście użyć klasycznej patelni.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 75 g mąki orkiszowej | |
| 25 g skrobi | |
| 1/2 banana | |
| 1łyżka masła z orzechów laskowych | |
| 130 ml mleka roślinnego dowolnego | |
| 20 g budyniu waniliowego | |
| 1/2łyżeczki proszku do pieczenia | |
| 1łyżeczka octu jabłkowego | |
| 1łyżeczka cynamonu | |
| 2łyżka chudego twarogu |
Na wierzch
| 100 g świeżych jagód do wyboru | |
| 30 g orzechów do wyboru | |
| 100 g jogurtu sojowego |
Akcesoria
| Frytownica na gorące powietrze |
Informacje żywieniowe
440
Kalorie
62 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcze
14 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Ciasto
rRgładkie ciasto. Pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.
Oznacz jako zakończone
2.
Naleśniki orkiszowe
Wkładaj ciasto porcjami do frytownicy i piecz przez 5 minut w trybie pieczenia. Ewentualnie można smażyć porcjami na patelni z odrobiną oleju roślinnego.
Oznacz jako zakończone
3.
Serwowanie naleśników
Podawaj naleśniki z jagodami, orzechami i jogurtem sojowym.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.