Sernik z raclette
Sernik z raclette, czy to możliwe? Ależ oczywiście! W tym przepisie pokażemy ci, jak wyczarować prosty i pyszny deser na następny wieczór z raclette! Mianowicie mega prosty sernik bez spodu! Ciasto wyrabia się w mgnieniu oka, a w zależności od fatazji kulinarnej można dodać świeże jagody i owoce. Umieść je pod grillem raclette, a sernik raclette zaraz będzie gotowy do spożycia na ciepło!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
100 g chudego twarogu | |
100 g serka śmietankowego | |
1 jajko | |
1opakowanie cukru waniliowego | |
30 g cukru | |
1łyżeczka skrobi kukurydzianej | |
100 g świeżych malin opcjonalnie |
Przybory
Raclette z patelniami |
Informacje żywieniowe
157
Kalorie
15 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcze
6 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie ciasta
Wszystkie składniki poza świeżymi jagodami zmiksuj na gładką masę.
Oznacz jako zakończone
2.
Napełnianie patelenek
Rozdziel ciasto na pateleneki i udekoruj je jagodami.
Oznacz jako zakończone
3.
Pieczenie sernika
Patelenki wstaw do grilla typu raclette i piecz około 15 minut, aż ciasto będzie twarde i lekko zrumienione.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jedna porcja odpowiada jednej patelence.
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.