Sernik z raclette

Sernik z raclette, czy to możliwe? Ależ oczywiście! W tym przepisie pokażemy ci, jak wyczarować prosty i pyszny deser na następny wieczór z raclette! Mianowicie mega prosty sernik bez spodu! Ciasto wyrabia się w mgnieniu oka, a w zależności od fatazji kulinarnej można dodać świeże jagody i owoce. Umieść je pod grillem raclette, a sernik raclette zaraz będzie gotowy do spożycia na ciepło!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
100 g chudego twarogu
100 g serka śmietankowego
1 jajko
1opakowanie cukru waniliowego
30 g cukru
1łyżeczka skrobi kukurydzianej
100 g świeżych malin opcjonalnie
Przybory
Raclette z patelniami

Informacje żywieniowe

157 Kalorie
15 g Węglowodany
8 g Tłuszcze
6 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie ciasta

Wszystkie składniki poza świeżymi jagodami zmiksuj na gładką masę.
Oznacz jako zakończone
2.

Napełnianie patelenek

Rozdziel ciasto na pateleneki i udekoruj je jagodami.
Oznacz jako zakończone
3.

Pieczenie sernika

Patelenki wstaw do grilla typu raclette i piecz około 15 minut, aż ciasto będzie twarde i lekko zrumienione.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jedna porcja odpowiada jednej patelence.
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF