Camembert z żurawiną z raclette
Camembert z żurawiną z raclette W tym przepisie przedstawiamy wyrafinowany i niezwykły pomysł kulinarny na wieczór z raclette. Zasada jest bardzo prosta: Panieruj ser camembert i zapiekaj w patelni do raclette, aż będzie przyjemnie miękki. Udekoruj na talerzu parującą, owocową żurawiną. Zapiekany camembert to prawdziwa atrakcja prosto z piekarnika, ale jako przekąska lub przysmak dla miłośników sera wyjątkowo dobrze komponuje się z raclette. Wypróbuj nasz szybki i łatwy przepis!
Brak recenzji
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 krążek sera camembert 250-300 g | |
1 jajko | |
3 łyżki mąki typ 405 | |
4łyżki bułki tartej | |
4łyżki dzikiej żurawiny ze słoika | |
sól, pieprz do smaku |
Przybory
Raclette z patelniami |
Informacje żywieniowe
305
Kalorie
10 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcze
15 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie panierki
Na 3 małych, płaskich talerzach rozmieść mąkę, następnie jajko i na końcu bułkę tartą z solą i pieprzem. Rozkłóć jajko.
Oznacz jako zakończone
2.
Panieruj camembert
Pokrój ser camembert na ćwiartki. Najpierw każdy kawałek obtocz w mące, następnie zanurza w jajku i panieruj ze wszystkich stron w bułce tartej.
Oznacz jako zakończone
3.
Przygotowanie patelenek
Umieść kawałki camemberta na patelniach i zapiekaj przez około 15 minut na gorącym grillu raclette. W zależności od upodobań 5 minut przed końcem dodaj żurawinę, aby ją podgrzać lub po przyrządzeniu polej nią ser camembert na zimno.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jedna porcja odpowiada jednej patelence.
Jeśli chcesz delektować się camembertem jako wegetarianin, przy zakupie szukaj niezawierającego podpuszczki zamiennika dla klasycznego camemberta. Dostaniesz go w każdym dobrze zaopatrzonym supermarkecie lub na stoisku z serami.
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.