Słodki quiche raclette

Quiche raclette ze słodkim nadzieniem. Tak, przy raclette czasem trafia się coś na słodko. Po prostu wzięliśmy gotowe ciasto, wypełniliśmy je gruszkami, orzechami włoskimi i gorzką czekoladą i włożyliśmy do piecyka raclette. Przyznajemy, nie jest to klasyczny quiche z jajkiem, ale i tak smakuje niesamowicie. A jeśli lubisz, to oczywiście możesz obłożyć ciasto wieloma innymi dodatkami na słodko i słono.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1opakowanie gotowego kruchego ciasta ciasto na quiche i tarty
2 gruszki
1tabliczka gorzkiej czekolady
200 g orzechów włoskich
Przybory
Raclette

Informacje żywieniowe

396 Kalorie
26 g Węglowodany
29 g Tłuszcze
7 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Rozłóż ciasto i pokrój na 8 prostokątów, które zmieszczą się na patelence do raclette. Gruszki pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na kawałki. Czekoladę połam na kawałki. Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie patelenek

Umieść kawałek ciasta na patelni, dodaj orzechy włoskie, gruszkę i czekoladę i piecz na grillu raclette przez około 5 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF