Niebieskie mleko migdałowe

Jeśli dodasz bogatą w składniki odżywcze niebieską spirulinę do kremowego mleka migdałowego, możesz podać niebieskie mleko jako kolorowy napój. Dzieci uwielbiają to mleko! Jest to oryginalna i smaczna wersja oryginalnego mleka migdałowego.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
60 g migdałów bez skórki
1szczypta soli morskiej
1łyżka niebieskiej spiruliny
1łyżka ekstraktu z wanilii
1łyżka syropu klonowego
Przybory
Producent mleka roślinnego (Marcia)

Informacje żywieniowe

140 Kalorie
4 g Węglowodany
11 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj migdały

Namocz migdały w wodzie przez co najmniej 4 godziny, a najlepiej przez całą noc. Wlej wodę.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj ekspres do mleka roślinnego

Napełnij zbiornik przefiltrowaną wodą. Wszystkie składniki umieścić w misce do miksowania.
Oznacz jako zakończone
3.

Ustawienie mlecznika do warzyw

Naciśnij przycisk start, za pomocą przycisku wyboru wybierz odpowiedni program. Naciskaj przycisk pojemności, aż osiągniesz objętość 600 ml. Naciśnij przycisk Start. Po 17 minutach lub po sygnale dźwiękowym mleko jest gotowe. Mleko można spożywać od razu lub pozostawić do ostygnięcia. Pozostałą część przelać do butelki ze szczelną zakrętką i przechowywać w lodówce.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jedna porcja odpowiada około 200 ml mleka migdałowego. Z przepisu można zrobić 3 porcje.
Po zakończeniu pracy ekspresu do mleka roślinnego można wyjąć pojemnik za uchwyt (uwaga, jest gorący!). Następnie urządzenie jest automatycznie czyszczone.
 Zapisz jako PDF