Sorbet z melona miodowego z GrandPrix
Sorbet z melona miodowego to dzisiejsza gwiazda z Twojego GrandPrix. Możesz z łatwością przygotować masę w robocie kuchennym, a następnie zamrozić ją: super owocowy sorbet bez użycia maszyny do lodów! Odkryj ten i wiele innych przepisów, które będą lepsze niż kiedykolwiek dzięki Twojemu Grand Prix!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 melon miodowy | |
200 g cukru | |
200 ml wody | |
1 grejpfrut | |
1 limonka | |
2łodygi mięty |
Sprzęt
GrandPrix Robot kuchenny |
Informacje żywieniowe
507
Kalorie
121 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcze
2 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować składniki
Przekroić melon miodowy na pół, obrać i usunąć pestki. Pokroić w kostkę. Wycisnąć grejpfruta i limonkę. Umyć miętę i osuszyć ją.
Oznacz jako zakończone
2.
Podgrzać cukier
Wrzucić cukier do Grand Prix i gotować przez 2 minuty na poziomie 1, aż osiągnie temperaturę 100°C.
Oznacz jako zakończone
3.
Przygotować masę lodową
Dodać wodę, melona, sok z limonki, sok z grejpfruta oraz miętę i siekać na poziomie 4 przez 2 minuty. Schłodzić do temperatury 60°C.
Oznacz jako zakończone
4.
Zamrozić lody
ustawić GrandPrix na poziom 6 na 2 minuty. Następnie przecedzić przez drobne sito. Przełożyć masę i zamrozić w zamrażarce na 3 godziny. Mieszać widelcem co 20 minut.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.