Sorbet z melona miodowego z GrandPrix

Sorbet z melona miodowego to dzisiejsza gwiazda z Twojego GrandPrix. Możesz z łatwością przygotować masę w robocie kuchennym, a następnie zamrozić ją: super owocowy sorbet bez użycia maszyny do lodów! Odkryj ten i wiele innych przepisów, które będą lepsze niż kiedykolwiek dzięki Twojemu Grand Prix!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 melon miodowy
200 g cukru
200 ml wody
1 grejpfrut
1 limonka
2łodygi mięty
Sprzęt
GrandPrix Robot kuchenny

Informacje żywieniowe

507 Kalorie
121 g Węglowodany
1 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Przekroić melon miodowy na pół, obrać i usunąć pestki. Pokroić w kostkę. Wycisnąć grejpfruta i limonkę. Umyć miętę i osuszyć ją.
Oznacz jako zakończone
2.

Podgrzać cukier

Wrzucić cukier do Grand Prix i gotować przez 2 minuty na poziomie 1, aż osiągnie temperaturę 100°C.
Oznacz jako zakończone
3.

Przygotować masę lodową

Dodać wodę, melona, sok z limonki, sok z grejpfruta oraz miętę i siekać na poziomie 4 przez 2 minuty. Schłodzić do temperatury 60°C.
Oznacz jako zakończone
4.

Zamrozić lody

ustawić GrandPrix na poziom 6 na 2 minuty. Następnie przecedzić przez drobne sito. Przełożyć masę i zamrozić w zamrażarce na 3 godziny. Mieszać widelcem co 20 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF