Naleśniki orkiszowe

Wegańskie naleśniki orkiszowe są dziś na szczycie naszej listy na wyjątkowe śniadanie. Szybko przyrządzone, podawane ze świeżymi owocami i odrobiną jogurtu sprawią, że nikt nie oprze się temu małemu przysmakowi. Dlatego tym bardziej warto spróbować naszych naleśników orkiszowych. Masz już w domu frytownicę na gorące powietrze? w takim razie bez problemu upieczesz w niej wegańskie naleśniki. Alternatywnie możesz oczywiście użyć klasycznej patelni.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
75 g mąki orkiszowej
25 g skrobi
1/2 banana
1łyżka masła z orzechów laskowych
130 ml mleka roślinnego dowolnego
20 g budyniu waniliowego
1/2łyżeczki proszku do pieczenia
1łyżeczka octu jabłkowego
1łyżeczka cynamonu
2łyżka chudego twarogu
Na wierzch
100 g świeżych jagód do wyboru
30 g orzechów do wyboru
100 g jogurtu sojowego
Akcesoria
Frytownica na gorące powietrze

Informacje żywieniowe

440 Kalorie
62 g Węglowodany
14 g Tłuszcze
14 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Ciasto

rRgładkie ciasto. Pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.
Oznacz jako zakończone
2.

Naleśniki orkiszowe

Wkładaj ciasto porcjami do frytownicy i piecz przez 5 minut w trybie pieczenia. Ewentualnie można smażyć porcjami na patelni z odrobiną oleju roślinnego.
Oznacz jako zakończone
3.

Serwowanie naleśników

Podawaj naleśniki z jagodami, orzechami i jogurtem sojowym.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF