Orzechowe brownie

Orzechowe brownie to połączenie wilgotnego i czekoladowego ciasta z chrupiącymi i aromatycznymi orzechami włoskimi. Naszym zdaniem to Idealna, słodka przekąska. Ponadto te ciasteczka trafiają szybko do piekarnika i równie szybko go opuszczają. Pomysłowe, prawda? Tak więc najwyższy czas, aby wypróbować nasz przepis na orzechowe ciasteczka i zjeść je, gdy są jeszcze ciepłe po wyjęciu z piekarnika. A może z gałką lodów waniliowych? Przyjemne łasowanie według upodobań!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g ciemnej czekolady najlepiej 70% kakao
100 g orzechów włoskich
125 g masła
100 g cukru
50 g brązowego cukru
3 jajka
125 g mąki Type 405
3łyżki kakao w proszku
1szczypta soli
Przybory
Robot kuchenny opcjonalnie
forma do pieczenia

Informacje żywieniowe

495 Kalorie
45 g Węglowodany
31 g Tłuszcze
8 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Czekolada

Rozpuść czekoladę i masło w garnku na średnim ogniu. Z grubsza posiekaj orzechy włoskie.
Oznacz jako zakończone
2.

Piekarnik

Rozgrzej piekarnik do 170 °C grzałka górna/dolna.
Oznacz jako zakończone
3.

Ciasto

Wmieszaj cukier do roztopionej czekolady. Dodaj jajka i wymieszaj je w robocie kuchennym lub za pomocą trzepaczki. Przesiej mąkę, kakao i sól i ostrożnie wymieszaj łyżką lub szpatułką, aż składniki się połączą i utworzą ciasto. Na koniec dodaj orzechy włoskie.
Oznacz jako zakończone
4.

Orzechowe brownie

Wlej ciasto do wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia formy i piecz przez około 20 minut, aż brownie będzie miało chrupiącą warstwę na wierzchu, ale nadal będzie pozostanie miękkie w środku.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF