Wegańska kwaśna śmietana
Wegańska kwaśna śmietana: Ten szybki i łatwy do wykonania dip pasuje do naprawdę wielu pysznych rzeczy. Klasycznie lubimy jeść kwaśną śmietanę z pieczonymi ziemniakami lub używać jej jako dipu do paluszków warzywnych, chipsów i innych smakołyków. W tym przepisie pokazujemy, jak szybko zrobić wegańską wersję amerykańskiego sosu-dipu. Miłej zabawy podczas przyrządzania!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
200 g twarogu sojowego | |
150 g wegańskiego serka kremowego | |
1łyżka czosnku w proszku | |
1łyżka octu jabłkowego | |
1 cytryna | |
1/4pęczka szczypiorku | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
148
Kalórie
6 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcze
9 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować składniki
Z cytryny wyciśnij sok. Szczypiorek umyj, otrząśnij do sucha i bardzo drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.
Wymieszaj wegańską kwaśną śmietanę
Zmiksuj razem z pozostałymi składnikami, aż uzyskasz gładki dip. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.