Wegańska kwaśna śmietana

Wegańska kwaśna śmietana: Ten szybki i łatwy do wykonania dip pasuje do naprawdę wielu pysznych rzeczy. Klasycznie lubimy jeść kwaśną śmietanę z pieczonymi ziemniakami lub używać jej jako dipu do paluszków warzywnych, chipsów i innych smakołyków. W tym przepisie pokazujemy, jak szybko zrobić wegańską wersję amerykańskiego sosu-dipu. Miłej zabawy podczas przyrządzania!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g twarogu sojowego
150 g wegańskiego serka kremowego
1łyżka czosnku w proszku
1łyżka octu jabłkowego
1 cytryna
1/4pęczka szczypiorku
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

148 Kalórie
6 g Węglowodany
10 g Tłuszcze
9 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Z cytryny wyciśnij sok. Szczypiorek umyj, otrząśnij do sucha i bardzo drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Wymieszaj wegańską kwaśną śmietanę

Zmiksuj razem z pozostałymi składnikami, aż uzyskasz gładki dip. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF