Świąteczne Cake Pops
Świąteczne Cake Pops są nie tylko super pyszne – to także świetne zajęcie dla dorosłych i dzieci. Dzięki różnym lukrom, kolorowym posypkom i brokatowemu proszkowi, kreatywność dla tych małych smakołyków nie zna granic Serca naszych kulek na patyku wykonane są z czerwonego ciasta (Red Velvet Cake) – ale każdy inny biszkopt z poprzedniego dnia również sprawdzi się doskonale. Bądź kreatywny w tym roku i oprócz ciasteczek upiecz pyszne Cake Popsy!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
400 g biszkoptu do wyboru / z poprzednio dnia | |
70 g serka śmietankowego | |
3łyżki mleka | |
200 g polewy z białej czekolady | |
200 g polewy z ciemnej czekolady | |
1opakowanie lukru do ciast do wyboru | |
kruszonka do wyboru |
Przybory
16 Patyczki do ciastek |
Informacje żywieniowe
156
Kalorie
17 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcze
3 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie kulek z ciasta
Ciasto z biszkoptu pokrusz, dodaj serek śmietankowy i mleko (tu dodawaj po jednej łyżce), aż do uzyskania zwartej masy, z której można formować małe kulki. Z ciasta uformuj ok. 16 małych kulek.
Oznacz jako zakończone
2.
Dekorowanie
Kuwertury i glazury roztop osobno zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przelej do wysokich szklanek lub kubków. Przygotuj kruszonkę.
Oznacz jako zakończone
3.
Dekorowanie Cake Pops
Zanurz patyczek Cake Pop w jednej z kuwertur lub lukrów, a następnie umieść go wewnątrz lizaka z ciasta. Pozostaw do krótkiego wyschnięcia. Zanurz kulkę w wybranym lukrze i udekoruj posypkami i innymi ozdobami według uznania. Pozostaw do wyschnięcia i cieszyć się smakiem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Aby wysuszyć lizaki, możesz je umieścić w kawałku styropianu lub misce pełnej ryżu lub ziaren kawy.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.