Sok z buraków

Sok z buraka ma nie tylko piękny kolor. Wraz z jabłkiem i imbirem zawiera również wiele dobrych składników, korzystmych dla twojego układu odpornościowego. Na przykład buraki są niskokaloryczne, ale bogate w wapń, magnez i żelazo, a także witaminę C i kwas foliowy. Imbir jest również pełen witamin, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie Ten sok jest więc nie tylko owocowy i pyszny, ale także pomaga zachować zdrowie. Masz ochotę na więcej kolorowych drinków? Zerknij na nasze smoothie!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
3 świeże buraki
2 jabłka
1 marchewka
1 cytryna
20 g świeżego imbiru
Przybory
1 Sokowirówka

Informacje żywieniowe

194 Kalorie
38 g Węglowodany
1 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Umyj buraki, jabłka i marchewkę. Jabłka pokrój w ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne. Buraki i marchewkę pokrój na duże kawałki. Obierz imbir. Wyciśnij sok z cytryny.
Oznacz jako zakończone
2.

Wyciskanie soku

Do sokowirówki włożyć buraki, jabłko, marchewkę i imbir. Dopraw sok sokiem z cytryny.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF