Sałatka z arbuza z fetą

Mamy dla Ciebie poradę na prawdziwy przysmak, która zabierze Twoje kubki smakowe do nieba. Wybierasz się na uroczysty obiad lub po prostu szukasz orzeźwiającego dania na gorące letnie dni? W takim razie wypróbuj naszą sałatkę z arbuza z fetą! Oferuje połączenie słodkich i soczystych smaków w połączeniu ze słonym kremowym smakiem fety. Sałatka jest prosta, świeża i nie można się jej oprzeć.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
300 g arbuza
200 g fety
1/2 ogórka
1/2pęczka mięty
2łyżki oliwy z oliwek
2łyżki białego octu balsamicznego
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

221 Kalorie
9 g Węglowodany
17 g Tłuszcze
9 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Arbuza obrać i pokroić w kostkę. Ogórek umyj i pokrój w kostkę. Wysuszyć i pokruszyć fetę. Miętę umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Oznacz jako zakończone
2.

Ułóż arbuza i fetę na sałatce

Wymieszać wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem i natychmiast podawaj.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF