Bułeczki cynamonowe z ciastem francuskim

Bułeczki cynamonowe z ciastem francuskim są dziś w programie naszych wypieków. Dlaczego? Można je spożywać już po 25 minutach. Ponadto są one uszlachetnione orzechami włoskimi i sułtankami. Dla nas jest to po prostu idealne rozwiązanie na chłodne i przytulne jesienne dni. Co o tym sądzisz? Oczywiście od ciebie zależy, co dodasz do swoich cynamonowych bułeczek. Bądź kreatywny!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 ciasto francuskie można kupić gotowe
2łyżki masła wegańskiego
2łyżki cynamonu
2 łyżki cukru
30 g sułtanek
30 g orzechów włoskich
25 g cukru pudru
Przybory
Frytownica na gorące powietrze

Informacje żywieniowe

279 Kalorie
31 g Węglowodany
15 g Tłuszcze
3 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Wymieszaj cynamon z cukrem. Orzechy włoskie grubo posiekaj. Rozgrzej frytownicę do 190°C.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie bułeczek cynamonowych

Roztop wegańskie masło. Ciasto francuskie rozwałkuj i rozłóż na wierzchu. Posyp cukrem cynamonowym, orzechami włoskimi i sułtankami i zwiń wzdłuż. Pokrój na 6 ślimaków o długości ok. 3 cm.
Oznacz jako zakończone
3.

Pieczenie bułeczek

Wyłóż blachę frytkownicy papierem do pieczenia i ułóż w niej cynamonowe bułeczki obok siebie. Piecz przez 15 minut w temperaturze 190°C do uzyskania złotego koloru. Następnie posyp cukrem pudrem i gotowe.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jeśli nie masz frytownicy na gorące powietrze, możesz upiec bułeczki cynamonowe w piekarniku.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF