Bułeczki cynamonowe z ciastem francuskim
Bułeczki cynamonowe z ciastem francuskim są dziś w programie naszych wypieków. Dlaczego? Można je spożywać już po 25 minutach. Ponadto są one uszlachetnione orzechami włoskimi i sułtankami. Dla nas jest to po prostu idealne rozwiązanie na chłodne i przytulne jesienne dni. Co o tym sądzisz? Oczywiście od ciebie zależy, co dodasz do swoich cynamonowych bułeczek. Bądź kreatywny!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 ciasto francuskie można kupić gotowe | |
2łyżki masła wegańskiego | |
2łyżki cynamonu | |
2 łyżki cukru | |
30 g sułtanek | |
30 g orzechów włoskich | |
25 g cukru pudru |
Przybory
Frytownica na gorące powietrze |
Informacje żywieniowe
279
Kalorie
31 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcze
3 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Wymieszaj cynamon z cukrem. Orzechy włoskie grubo posiekaj. Rozgrzej frytownicę do 190°C.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotowanie bułeczek cynamonowych
Roztop wegańskie masło. Ciasto francuskie rozwałkuj i rozłóż na wierzchu. Posyp cukrem cynamonowym, orzechami włoskimi i sułtankami i zwiń wzdłuż. Pokrój na 6 ślimaków o długości ok. 3 cm.
Oznacz jako zakończone
3.
Pieczenie bułeczek
Wyłóż blachę frytkownicy papierem do pieczenia i ułóż w niej cynamonowe bułeczki obok siebie. Piecz przez 15 minut w temperaturze 190°C do uzyskania złotego koloru. Następnie posyp cukrem pudrem i gotowe.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jeśli nie masz frytownicy na gorące powietrze, możesz upiec bułeczki cynamonowe w piekarniku.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.