Czekoladowe parfait
Czekoladowe parfait z maślanką przygotowane w prosty sposób w Twoim GrandPrix. Trudno o prostszy i bardziej efektowny przepis na deser. Parfait to półmrożone i delikatnie rozpływające się lody. Z pomocą robota kuchennego jest to dziecinnie proste i możesz zaskoczyć swoich gości czekoladowym marzeniem. Czy chcesz zrobić więcej lodów samodzielnie? Dlaczego więc nie spróbować naszych lodów After-Eigt lub fantazyjnych lodów szparagowych!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
200 ml Maślanka | |
50 g Kakao do pieczenia | |
300 ml Śmietana | |
6 Żółtko jaja | |
150 g Cukier puder | |
50 g Wiórki czekoladowe |
Przybory
GrandPrix | |
Prostokątna forma do pieczenia |
Informacje żywieniowe
169
Kalorie
14 g
Węglowodany
11 g
Zsír
4 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Rozpuścić kakao
Do GrandPrix dodać maślankę i kakao do pieczenia. Ustawić na 50°C i podgrzewać przez 3 minuty na ustawieniu 1, aż kakao się rozpuści. Odstawić.
Oznacz jako zakończone
2.
Ubić śmietanę
Wymyć GrandPrix i nasadkę motylkową. Śmietanę ubijać przez 4 minuty na ustawieniu 4. Schłodzić.
Oznacz jako zakończone
3.
Przygotować masę lodową
Wymyć GrandPrix. Wlać żółtka i cukier puder i ubijać za pomocą nasadki motylkowej na ustawieniu 9 przez 6 minut aż do spienienia. Dodać maślankę i ustawić na ustawienie 2 na 1 minutę. Dodać śmietanę i ponownie ubijać przez 1 minutę na ustawieniu 2. Wrzucić wiórki czekoladowe.
Oznacz jako zakończone
4.
Zamrozić parfait
Wyłożyć formę do pieczenia folią spożywczą i wlać masę. Zamrażać przez co najmniej 3 godziny. Wyjąć i pokroić parfait na porcje przed podaniem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.