Czekoladowe parfait

Czekoladowe parfait z maślanką przygotowane w prosty sposób w Twoim GrandPrix. Trudno o prostszy i bardziej efektowny przepis na deser. Parfait to półmrożone i delikatnie rozpływające się lody. Z pomocą robota kuchennego jest to dziecinnie proste i możesz zaskoczyć swoich gości czekoladowym marzeniem. Czy chcesz zrobić więcej lodów samodzielnie? Dlaczego więc nie spróbować naszych lodów After-Eigt lub fantazyjnych lodów szparagowych!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 ml Maślanka
50 g Kakao do pieczenia
300 ml Śmietana
6 Żółtko jaja
150 g Cukier puder
50 g Wiórki czekoladowe
Przybory
GrandPrix
Prostokątna forma do pieczenia

Informacje żywieniowe

169 Kalorie
14 g Węglowodany
11 g Zsír
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Rozpuścić kakao

Do GrandPrix dodać maślankę i kakao do pieczenia. Ustawić na 50°C i podgrzewać przez 3 minuty na ustawieniu 1, aż kakao się rozpuści. Odstawić.
Oznacz jako zakończone
2.

Ubić śmietanę

Wymyć GrandPrix i nasadkę motylkową. Śmietanę ubijać przez 4 minuty na ustawieniu 4. Schłodzić.
Oznacz jako zakończone
3.

Przygotować masę lodową

Wymyć GrandPrix. Wlać żółtka i cukier puder i ubijać za pomocą nasadki motylkowej na ustawieniu 9 przez 6 minut aż do spienienia. Dodać maślankę i ustawić na ustawienie 2 na 1 minutę. Dodać śmietanę i ponownie ubijać przez 1 minutę na ustawieniu 2. Wrzucić wiórki czekoladowe.
Oznacz jako zakończone
4.

Zamrozić parfait

Wyłożyć formę do pieczenia folią spożywczą i wlać masę. Zamrażać przez co najmniej 3 godziny. Wyjąć i pokroić parfait na porcje przed podaniem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Zapisz jako PDF